Från Centigo till ansvarig för Work Space Management på Coor – följ med på Tony Löfs resa

Tony Löf påbörjade sin resa på Business Wellness Group genom juniorkonsultprogrammet och var en del av historiens största juniorkull ”East17”. Idag jobbar Tony Löf på Coor Service Management efter att han under sommaren 2014 fick ett erbjudande om att ta över en mindre affärsenhet. Vi träffade Tony för att prata minnen, drivkraft och karriär.

Berätta om din resa från juniorkonsult till att nu driva en affärsenhet?

Jag var en del av den största juniorkullen någonsin då vi var 17 konsulter som började i januari 2011. De sex veckorna på juniorprogrammet var extremt roliga och lärorika. Därefter kom jag ut ganska fort på uppdrag tillsammans med Anna Priem och Gustav Berg. Vi ansvarade för att implementera nya processer tillsammans med ett incidentsystem inom kollektivtrafiken. Det var in princip det enda projektet jag hade i Stockholm sedan bar det av till Hässleholm, Nya Zeeland och Danmark.

Projektet i Nya Zeeland var något av det häftigaste jag gjort hittills i min karriär. Här fick jag efter bara knappt två år driva ett eget projekt där jag ansvarade för leverans och åtta personer i projektgruppen.  Det var en riktigt rolig tid, dels för möjligheten att testa på Nya Zeeland och uppleva kulturen och människorna men framförallt för att det var väldigt utmanande att åka helt själv till andra sidan jorden. Jag är väldigt stolt över att jag lyckades ta projektet i mål och att det blev ett bestående resultat som jag levererade där. Även om det var ensamt ibland så höll jag kontakten med alla där hemma. Minns att jag bland annat var med på ett BU-möte via Skype klockan fyra på morgonen.

Mitt sista projekt för Centigo var i Danmark tillsammans med Johan Hellander och i samband med att det var slut så kom ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till…

Vad gör du idag?

Jag började på Coor Service Management i september 2014. Jag fick ett erbjudande om att ta över en enhet – Work space management. Här ansvarar jag för enhetens budget och resultat samt alla projekt vad gäller att få våra kunder att använda sina ytor på ett bättre sätt. Vi effektiviserar nyttjandet av kontoret, alltifrån enskilda kontorshus till strategier på global nivå. Arbetar bland annat med en tidigare kollega från Centigo, Sanna Eriksson.

Vad skulle du säga är det viktigaste du lärde dig från Business Wellness Group?

Det är definitivt tanken om att alla har ett eget ansvar. Både ens personliga ansvar men även gentemot andra – att våga släppa kontrollen.

Vad är ditt roligaste minne från Business Wellness Group?

Här måste jag få välja tre betydelsefulla minnen. Framförallt alla vårkonferenser. En vårkonferens jag minns lite extra är min första i Grindelwald när vi i ”East17” fullkomligt tog över afterskin och fick igång alla på pjäxdansen. Jag minns även alla härligt tidiga morgnar med Centigo United ute på fotbollsplanen. Sist men inte minst är jag väldigt glad över uppdraget i Auckland på Nya Zeeland vilket var en riktigt häftig upplevelse.

Att byta jobb mitt i karriären, var det som du hade tänkt dig?

Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så svårt som det var att ”skiljas” från Business Wellness Group. Jag trivdes oerhört bra och det var lite som att göra slut med en flickvän.

Vad drivs du av?

Det som gör mig glad och driver mig framåt är att utföra meningsfulla uppgifter. På fritiden har jag mina vänner och intressen men på jobbet vill jag att det jag skall göra är vettigt, det skall tillföra någonting till kunden.

Vad är dina bästa konsulttips?

Good enough, 80/20 regeln gäller verkligen. När man börjar jobba tänker man att alla människor är proffs. Självklart måste man vara bra på det man gör och ha en ödmjuk inställning till andra och deras erfarenhet men låt det inte gå till överstyr.

Sedan anser jag även att man skall vara lyhörd. Som konsult skall man komma så nära kundens faktiska behov så tidigt som möjligt i processen. Sätt upp en bra bakgrund med en stor förståelse för nuläget. Se till att ha storyn helt klart för dig innan du sätter igång.

Till sist, har du en hälsning till någon på Business Wellness Group?

Eftersom jag fortfarande har kontakt med väldigt många, så är detta inte en hälsning till någon enskild utan till alla. Fortsätt på den inslagna vägen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *