Tips på digitala snackisar 2017!

God fortsättning Business Wellness Family! Det nya året har redan kickat igång med full fart och vi i Business Wellness Family vill passa på att dela med oss av 2 intressanta digitala spaningar vi tror det kommer snackas mycket om 2017. Spaningarna kommer från Centigos BU Digital Transformation och deras inspirationsresa till Web Summit (Europe’s Largets Technology Marketplace) i höstas.

 

Spaning 1: Filterbubblan

De tidigare så kritikerrosade Sociala medierna fick 2016 se på när de fick skulden/äran för IS tillväxt, Brexit och utfallet i det Amerikanska valet. Ett verktyg som skulle få den lilla människan att höras förvandlades till ett redskap för att förvränga sanningen och stänga ute information som inte passade in med ens världsbild.

Vad är då filterbubblan? Jo, sociala medier tenderar att enbart visa användarna sådan information som de vill se. Dels genom att låta användaren blockera information från vissa källor och dels genom att visa mer av information som läsaren gillar och kommenterar.  Detta gör att man som användare oftare ser information man håller med om vilket ger intrycket av att det finns mycket lite som säger emot den egna världsbilden. Användarna lever helt enkelt i en bubbla där bara information de tycker om släpps in.

Filterbubblorna runt om i världen tycks enbart ha växt sig starkare under 2016 och trenden ser inte ut att vända. 2017 ber vi er därför tänka lite extra på er egen bubbla och ta ingenting för givet, nästa Brexit-överraskning kanske lurar bakom hörnet…

 

Spaning 2: Den tredje digitala eran

Fokus har nu börjat flyttats från vad som är möjligt mot vad som faktiskt skapar värde. Detta har möjliggjort de första stegen till den tredje digitala eran- Living Services.

Levande tjänster är digitala lösningar paketerade för att hjälpa och interagera med dig i realtid. De är tjänster som vet vad du kommer behöva innan du vet det själv. Istället för att få reklam i tid och otid så får du tips på vad som kan hjälpa dig här och nu. Det kan vara en recept-app som interagerar med din kyl och en matleverantör så när du valt ett recept du vill laga så beställs automatiskt de ingredienserna du saknar och levereras till din dörr. Det kan också vara en kudde som känner av när det är dags för dig att gå upp och automatiskt sätter på kaffe åt dig.

De levande tjänsterna kommer därmed inte bara underlätta ditt liv utan också ta bort en del av de valen du gör varje dag. Det blir då viktigare att som företag ha rätt samarbetspartners, attraktivt varumärke och att verkligen finnas där för dig när du behöver det.

2017 tipsar vi dig därför om att hålla koll på smarta digitala lösningar som finns där när du behöver. Fall inte för maskiner som pratar i munnen på varandra, vänta istället på en lösning som lyssnar och sätter dig i centrum!

(Red. Anmärkning: Första digitala eran = Internet växer fram, Andra digitala eran= Mobile first, se https://livingservices.fjordnet.com/ för mer info om de digitala erorna)

 

Vill ni veta mer?

Redan nu kan ni hitta del ett i vår artikelserie med djupare spaningar på LinkedIn KLICKA HÄR! (fler delar kommer under våren)

Annars så har vi hämtat en stor del av vår inspiration ifrån Web Summit – Europe’s Largets Technology Marketplace. Filmer från alla inspirerande föreläsningar från 2016s mässa finns tillgängliga på Facebook eller på https://websummit.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *