Hur är det att driva ett start-up av theNursery by Centigo? -hör direkt från Jessica Blomgren, COO för Meetrd

Hej Jessica!
Du är COO för Meetrd, ett av theNursery by Centigos konceptbolag
. Berätta mer om dig själv och din roll i Meetrd?
Jag är konsult som började på Centigo i januari 2016. Min första roll här har varit att ta över det operativa ledningsarbetet med att sätta Meetrd på kartan och göra det till ett självklart val för alla företag som är i behov av möteslokaler. Mitt ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter är att få in fler värdar och nya kunder som vill pröva Meetrds koncept.

Vad är theNursery by Centigo och hur passar Meetrd in där?  
theNursery är en ny verksamhet inom Centigo. Tanken med theNursery är vi ska kunna ta fram och konceptualisera både egna och andras affärsidéer som kanske ligger utanför den verksamhet som Centigo annars bedriver. theNursery ska fungera som ett växthus där vi odlar bra ideér som vi annars inte få chansen att göra. När en idé fått fotfäste och ett bra proof of concept har tagits fram så kontaktar vi andra företag med intresse i att köpa och driva idéen vidare. Viktigt att förstå är att vi vill fortsätta driva bolagen ihop med rätt investerare, då vi ser detta som en möjlighet att skapa nya affärer inom BWG. Meetrd i sin tur är en av de idéer som the Nursery har odlat fram.

Vad är Meetrd enligt dig?
Meetrd är en typ av Airbnb för företag. Vi vill skapa ett nätverk av företag som vill hyra ut sina lediga mötesrum. Som uthyrare bestämmer man alltid själv vem som blir nästa hyresgäst. Man kan hyra möteslokaler i alltifrån en timme till en heldag. Tanken är att man på detta sätt både ska kunna bygga sitt nätverk samtidigt som det bidrar till ett hållbarhetsperspektiv. Ett extra plus är att man som uthyrare kan skapa en extra intäktsström för lokaler som annars skulle stå tomma.

Hur är det att driva ett start-up inom Business Wellness Group?
Jag upplever att det är väldigt annorlunda jämfört mot andra start-ups. Många andra start-ups måste ju jaga sin affär genom att skapa ett nätverk. Centigo har redan ett stort nätverk som hjälper oss att sprida Meetrd. Jag har 300 medarbetare som man kan få hjälp av, på olika sätt så det blir nästan som att bygga ett startup med oändliga möjligheter. På så sätt kan vi utveckla Meetrd på det sättet som vi vill.
Utmaningen med vår verksamhet skulle möjligen kunna vara att man också måste tänka på och ta tillvara på de relationer Centigo redan har, så att man tar hänsyn till det. Man behöver tänka igenom vad man gör i Centigos namn innan man gör det.

Vad har ni för framtidsplaner för Meetrd?
Vi ska förändra världens syn på sina företagslokaler – med start i Stockholm! Vi vill få företag att förstå och se fördelarna med delningsekonomin. Det gör vi genom att få fler och fler värdar.

Hur vill du presentera Meetrd för våra alumner?
Testa! Kom till oss så hjälper vi er att lägga upp er möteslokal eller varför inte pröva genom att låna ett rum gratis av oss? Snart hittar ni oss på Business Wellness Center, Vasagatan 16. Klart våra alumner måste se våra nya lokaler!

Slutligen, vilket är ditt bästa BWG moment?
Jag har inte varit på Centigo jättelänge, men jag har känt mig välkommen redan från innan min första dag. Jag tycker också att vi är bra på att leva upp till de förväntningar som finns, framförallt den entreprenöriella andan som jag verkligen får ut av att arbeta med Meetrd!

 

Mer info om Meetrd och rum att boka hittar du på  meetrd.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *