Lär känna Lars Jacobi, en av de nyaste tillskotten i partnergruppen

larsjacobi

Grattis till din nya roll som Partner! Hur känns det?
Det känns bra! Det är mindre skillnad än vad jag trodde. Jag trodde nog att det skulle vara mer chefskap, fast vi alltid pratar om ledarskap och inte chefskap, men det är det verkligen inte. Jag är nog mer långsiktig i mitt tankesätt och har fått ett nytt perspektiv, men på det stora hela känns det ganska mycket som innan. Att vara med i möten med partnergruppen känns lite som att vara med på BU-möten. Alla säger vad de tycker. Det är inte någon som bestämmer, utan vi diskuterar vad alla tycker och så kommer vi överens om saker och ting. Baserat på det vi har diskuterat så går alla ut och agerar på olika sätt som de anser är lämpliga vilket känns coolt!

Hur har din väg till Partner i Centigo sett ut?
Jag började på Centigo som Business Consultant för 8 år sedan. Jag var väldigt tydlig redan från början med att jag ville jobba med förändringsledning, vilket jag upplever har varit en fördel för mig eftersom jag har förstått mitt syfte i gruppen tidigt och fått chansen att bidra med min kompetens. Under min tid på Centigo har jag fått chansen att applicera förändringsledningen på IT-, kultur- och verksamhetsprojekt. Jag har även fått vara del av 2 stora ERP-implementationer vilket jag verkligen har lärt mig mycket av. De projekten har gett mig en bra koll på hur stora IT-projekt och implementationer drivs samt har gett mig en begreppsapparat och utmanat mig till att utvecklas.

Idag arbetar jag inte bara med förändringsledning, men det har öppnat många dörrar för mig och gjort att jag har kunnat bidra med ett unikt synsätt i diskussioner. Så om jag skulle ge ett tips till andra så är det att försöka hitta vad som är sin ”Unique Selling Point” tidigt och utveckla den.

Hur ser du på din framtid som partner i Centigo?
Jag vill jobba med det horisontella perspektivet i Business Wellness hjulet och applicera det på traditionella projekt så som implementeringen av ett IT-stöd. Personligen tror jag att det bästa som Centigo har skapat är Business Wellness hjulet. Jag använder den modellen varenda dag och pratar med kunder om det. Hjulet ger ett annat perspektiv på saker och ting. Det blir enkelt att förklara för kunder och de öppnar upp för saker de inte har tänkt på. Vill kunderna nå dit så måste de ha med sig alla perspektiv i hjulet.

Hur ser du på Business Wellness Groups framtid?
Jag tror, eftersom vi är flera bolag nu som är duktiga inom de här olika delarna (i Business Wellness hjulet), att framtiden kommer handla mycket mer om dynamik. Detta innebär att det blir viktigt att alla vi medarbetare inom de olika bolagen ser oss som en grupp. Det handlar bland annat om att våga ta med varandra ut på uppdrag trots att vi alla inte tillhör samma bolag.

Det som jag tror är unikt med oss inom Business Wellness Group är att vi jobbar så mycket med vår kultur, bland annat på Business Wellness Forum. Det gör att vi kan ha grupperingar som gör helt olika saker som ändå har samma kultur och det gör det enklare för oss att ta med varandra ut på projekt vilket öppnar upp helt nya möjligheter. Jag uppskattar verkligen det hos oss i Business Wellness Group, att vi tar vår kultur på allvar.

Vad tror du är Business Wellness Groups största utmaning framåt?
Jag tror vår största utmaning kommer att vara att bibehålla vår kultur under tillväxt. Därför tror jag att vi måste börja ta den ännu mer på allvar och även på sikt börja mäta vår kultur och utvärdera hur den påverkas när vi gör olika saker. Det finns många bra verktyg man kan använda sig av och bara genom att mäta den så tror jag att vi kommer få ett större incitament att arbeta med den.

Varför tycker du om att jobba inom Business Wellness Group?
Förutom vår kultur så älskar jag även friheten man får. Den gör att jag i stor utsträckning kan bestämma över min egen tid och vad jag vill engagera mig i. Jag skulle vilja sammanfatta det bästa med Centigo och Business Wellness Group som människorna, kulturen och sättet att se på människor/medarbetar samt frihetsgraden. Det tillsammans, det är coolt!

Vad är ditt bästa BWG-moment
Spontant kommer jag att tänka på två. Det första måste bli Business Wellness Forum i Saalbach, tror det var 2009. Vi hade en kväll när vi åkte upp till en någon slags ölstuga uppe på berget och enda sättet att ta sig ner var att åka kälke. Hela den kvällen var magisk, det var som att ingen hade några begränsningar utan vi var bara en enda stor familj som hade kul tillsammans.

Det andra är när vi vann avtalet med kammarkollegiet 2009 (tror jag iaf var året). Då hade jag suttit i en vecka i sträck med en skadad fot på en skidort och skapat lösningar kring förändringsledning, som var en av flera delar i upphandlingen. Jag hade förkovrat mig och satsade verkligen på att skriva och komma på det bästa sättet att jobba med förändringsledning i offentlig sektor. När vi sedan vann det var det en sådan glädje. Det har genererat så mycket bra för Centigo och gett oss så mycket affärer och känslan att ha varit med och bidragit till det är helt magiskt.

Vad skulle du vilja skicka med till resten av Business Wellness Family?
Jag skulle vilja tipsa alla om att verkligen se till att de är utmanade och uppmuntrade på sin arbetsplats. Att de har kollegor som stärker deras mod och som de kan bolla tankar med, för det tror jag är viktigt att ha omkring sig. Och om någon vill komma tillbaka till Business Wellness Group så hoppas jag att de vet att de alltid är välkomna!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *