Innovationskraften släpptes lös på årets konferens!

I mitten på mars åkte vi från Business Wellness Group (Centigo, Accigo, Decigo, Allies, 4FP och Perpello) på den årliga konferensen. I år styrde vi resan till den mysiga byn Alpbach i Österrike. Årets ledord var Reinvented. Förutom en ny ort, så hade vi i år också ett helt nytt upplägg på konferenspassen, temakvällar – oktoberfest och party of the decades. Under konferenspassen ville vi arbeta med utveckling och innovation och skapa en större delaktighet bland alla medarbetare för att tillsammans skapa konferensinnehållet. Vi ville släppa loss innovationskraften.

Redan i november startade vi en idéinsamling där alla medarbetare fick skicka in idéer på vad som skulle kunna utveckla oss som företag och våra affärer. Det blev ett stort gensvar och totalt skickades över 50 riktigt bra idéer in. Därefter fick alla välja vilken av dessa idéer man ville arbeta med under Business Wellness Forum och baserat på det valdes 21 idéer ut och 34 stycken grupper skapades.

Under konferensens tre dagar arbetade sedan varje grupp intensivt med sin idé under eget ansvar, med bara några få generella frågeställningar som stöd per dag. Grupperna konkretiserade idén, definierade vad som var den bakomliggande möjligheten/problemet/förändringen, utvecklade förslag på lösningar/koncept/prototyper, business case m.m. Konferensen avslutades sedan med en stor mässa där alla grupper fick marknadsföra sin idé och sitt arbete – och vilken succé det blev! Engagemanget som grupperna visade kring sina idéer var enormt och det var många exempel på kreativa sätt att presentera idéerna på.

När vi nu kommit hem så hoppas vi att flera av dessa idéer ska bli verklighet. Därför kommer de personer som vill driva en idé vidare och genomföra den få stöd och råd om hur de kan gå till väga.

Ansvarig för konferensen var Joel Sahlén och han var mycket nöjd med resultaten som arbetades fram under resan av kollegorna. ”Engagemanget under och resultatet från konferensen överträffade verkligen mina förväntningar och jag är övertygad om att vi kommer genomföra ett antal av dessa idéer. Jag tycker det här tydligt visar vad som kan hända när man bara skapar lite ramar och riktning och sedan lämnar stafettpinnen till medarbetarna – det är då det oväntade kan inträffa. Jag tror att många företag och organisationer skulle kunna köra ett liknande upplägg för att driva utveckling och innovation samt skapa en större delaktighet i företagets utveckling. Det som krävs är mod – mod att släppa loss kraften utan att veta vad som kommer bli resultatet”

Förutom att tacka konferens-, aktivitets-, logistik- och mat-dryck-kultur teamet vill vi även passa på att tacka projektledarna Monica Marelius och Robert Lagerqvist samt ansvarig partner Mikael Balkö för deras fantastiska insatser att utforma en konferens vi sent kommer att glömma.

Såhär säger några av våra medarbetare om konferensen.

Marie Sellen Ivari – Decigo

Vilken idé jobbade du med under konferenspassen?
Jag jobbade med ”Startup-kontor hosted by Business Wellness Group”. Tanken med idén är att utveckla vår förmåga att vara ett växthus för människor och idéer, frigöra entreprenörskraft och skapa utrymme för tillväxt.

Vad tyckte du om konferenspassens upplägg?
Upplägget att utveckla en idé över tre konferenspass blev väldigt bra! Undrade inför sista passet hur vi skulle lyckas bygga en mässmonter på mindre än en timme, men det var verkligen magiskt att uppleva det vi alla skapade tillsammans på mässan!

Kommer du att jobba vidare med idén hemma?
Absolut! Det utvecklades många spännande idéer som jag hoppas att vi jobbar vidare med här hemma. Några andra intressanta initiativ är  ”Seniorkonsultprogram” och ”Sälja mer utbildning”. Ser fram emot att vara med och förverkliga dessa!

Erik Lindgren – Accigo

Vilken idé jobbade du med under konferenspassen?
Produktivitet i Dynamics AX

Vad tyckte du om konferenspassens upplägg?
Jag gillade upplägget väldigt mycket. De inledande inspirationsföreläsningarna skapade mycket motivation och energi, och efter det kändes verkligen som att konferenssalen fylldes med kreativitet och engagemang. Jag tycker också att den avslutande mässan blev riktigt lyckad och blev imponerad av folks engagemang!

Kommer du att jobba vidare med idén hemma?
Ja, nu är det upp till oss som arbetade med idén där nere att ta den vidare, och förhoppningsvis kan det leda till ett riktigt bra erbjudande som kan göra våra kunder till ännu bättre AX-användare.

Nils Bendt – Centigo

Vilken idé jobbade du med under konferenspassen?
Startup-kontor hosted by Business Wellness Group

Vad tyckte du om konferenspassens upplägg?
Jag tyckte upplägget var bra eftersom det innehöll en väl avvägd blandning av både passiva och aktiva delmoment. Att blanda föreläsningar med övningar och diskussion gav en bra variation som skapade en aktiv och kreativ stämning under passen.

Kommer du att jobba vidare med idén hemma?
Jag vill absolut jobba vidare med idén!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *