Business Wellness Group i Seattle?

Under en ganska lång tid har vi på Centigo erbjudit våra tjänster för att bygga myndigheter i världsklass. Sedan två år tillbaka (Långsiktighet) har Mattias Olsson Klas Söderlund och undertecknad successivt bearbetat olika fronter för att fortsätta arbetet med att hjälpa Sveriges myndigheter bygga IT styrning i världsklass. Det är en viktig del i att öka Svenskars upplevelse av service, kvalité och effektivitet i ett digitalt samhälle.

Veckan med start den 16:e maj leder vi en delegation med 18 representanter från olika myndigheter och departement. Resan ingår i ett uppdrag vi levererar åt Näringsdepartementet. Representanterna har varierande roller och arbetar dagligen som CIO eller ansvarig för myndigheters utveckling och effektivitet. Alla är på flera sätt involverade i olika råd och kommittéer för att modernisera och utveckla Svensk statsförvaltning. De är noga utvalda för sitt inflytande och sitt engagemang i utvecklingen av det offentliga Sverige.

Temat för resan är: Från IT som kostnad Till Digitalisering som Strategisk Ledningsfråga

Resan är noga planerad och innehåller möten som skall förankra en del av Centigo Strategic ITs budskap som handlar om att bygga förtroende genom att öka insikt och mognad av den faktabas som operativt och strategisk används för beslut. En åsikt som delas av Näringsdepartementet och som har varit en framgångsfaktor i att få en så stor delegation att lämna sina vanliga uppdrag under en hel arbetsvecka för att lära sig mer. Under resan träffar vi TBM Council, Federal IT Cost Comission, McKinsey & Co, CIO för State of Washington, Microsoft, Amazon Web Services och andra intressanta och framstående företag inom ämnet.

Efter två intensiva första dagar är stämningen och engagemanget på topp. Inspirationen flödar och samtalsämnena likaså. Vi känner starkt att diskussionen kommer att fortsätta med hög intensitet och att delegationen har mycket bra förutsättningar att stötta Sveriges digitaliseringsambition när vi landar hemma i verkligheten. Förhoppningsvis med en hel del Business Wellness in bakat i den planen.

Over and Out från Starbucks Number One

/Ludvig Millfors

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *